Master Sportfysiotherapie voor Master Manuele Therapie

Als Master Manuele Therapie is het mogelijk de specialisatie sportfysiotherapie af te ronden in 2 jaar.

De opleiding MSF heeft als doel fysiotherapeuten op te leiden tot sportfysiotherapeuten die zorg dragen voor preventie, advisering en behandeling van patiënten met sport gerelateerde klachten en aandoeningen, met enkelvoudige, meervoudige of complexe gezondheidsproble­matiek. Hij/zij richt zich daarbij op het dagelijks functioneren van de sporter in al zijn facetten. Daarbij draagt hij/zij bij aan het geheel van activiteiten dat nodig is om de onderliggende oorzaak van de problematiek gunstig te beïnvloeden en ervoor te zorgen dat de sporter in de best mogelijke fysieke, psychische en sociale conditie verkeert. Dit alles is er op ge­richt om de sporter op het gewenste en hoogst mogelijke niveau van sportuitoefening terug te laten keren.

De Master Manuele Therapie bezit reeds een aantal eindkwalificaties en kan dus vrijstelling krijgen voor de onderwijsgroepen en werkgroepen screening, Evidence Based Practice, klinimetrie en manuele vaardigheden. Zie ook het opleidingsschema.

Indien er meer informatie wordt gewenst, kunt u contact opnemen met i.aerts@somtuniversity.nl. Tijdens een persoonlijke afspraak wordt er meer uitleg gegeven over de organisatie van deze opleiding en krijgt u de instructies voor inschrijving.  

Let op: dit versnelde traject is heeft een ander lesprogramma dan onze reguliere verkorte masters.

Master Sportfysiotherapie voor Master Manuele Therapie
Deze opleiding is NVAO geaccrediteerd